søndag den 31. januar 2010

Afrika på første klasse!


Så er jeg ankommet til Zambia. I lufthavnen blev vi hentet af en chauffør fra den danske ambassade og blev herefter kørt til vores nye hus. Vores hus er helt fantastisk, det ligger i Muzungu-området* hvor alle de hvide bor og har en meget stor mur omkring sig. Indenfor har vi en dejlig have som vi deler med 3 andre huse. Huset er helt nyt og indretningen har et skønt safari tema!

Første dag på den danske ambassade var en lidt blandet affære, Christian den tidligere praktikant viste os rundt, men de andre ansatte på ambassaden (med undtagelse af chaufførerne og receptionisten) var ikke super velkomne.

Det var til gengæld den zambiske ombudskvinde, som vi besøgte om eftermiddagen. Christian har arbejdet på et projekt, hvor den danske ambassade skal betale for en digitalisering af sagsbehandlingsgangen hos ombudsmanden, en opgave vi skal afslutte for ham. Fredag aften var vi inviteret til farvel fest hos den svenske praktikant, der er på vej hjem. Masser af hvide, fri bar og zambisk dans! Det er virkelig et parallel samfund man lever i som en del af ambassade/NGO miljøet.

Mange ting her ligner Ghana, men mit liv her ligner på ingen måde det jeg kender fra mine ture i Ghana. Det her er virkelig Afrika på første klasse – i supermarkedet, der ligger 5 min. fra os kan man købe alt hvad hjertet begærer, vi har varmt vand i bruseren og alle snakker engelsk. Lige nu savner jeg dog Tamale!

Selvom Lusaka har ikke rigtig nogen bymidte, så er der langt til mange ting, og det er svært at komme rundt, hvis man ikke har en bil. I morgen vil Vinnie og jeg give os i kast med at prøve at forstå bussystemet hernede, så vi kan komme på arbejde mandag, Jeg håber vi snart kan komme i gang med nogen opgaver, men da vi ikke har har fået vores sikkerhedsgodkendelse endnu, kan vi ikke få password til computeren, hvilket jo virkelig begrænser, hvad vi kan give os til.

Pt. sidder jeg på en dejlig cafe med trådløst internet(!). Vi har lige spist frokost med vores tre nye svenske venner og har aftalt en tur til Zimbabwe til maj.

Send mig en hilsen!

* Muzungu = hvide

2 kommentarer:

 1. Og så sidder din kusine her i danmark og glor ud på endnu en dag fuld af alt for meget sne.
  Er kun LIDT misundelig ;-)
  Os fordi det bare sådan lyder rigtigt fedt det HELE...i hvert fald i forhold til 50cm sne, forsinket bus (selvom man kun bor 5km fra lyngby centrum skal der INTET til at lamme busserne herud) og udsigten til kedelige forlæsninger på Metropol om en uge.
  Heldige dig altså :-)

  Skal hilse fra Ingelstrupvej ;-)

  KRAM Sas

  SvarSlet
 2. hejhej luller! Skal hilse fra hannas og min familie, jeg fik vældig meget opmærksomhed da jeg hældte en gammel dansk op til dem alle :)

  Det lyder da godt det hele, jeg skal i gang med at lave fremlæggelsen til på fredag (bachelor)...!

  Kys
  Palle

  SvarSlet