onsdag den 24. februar 2010

To verdener

Lusaka er virkelig delt i to – og hver dag bevæger man sig lige midt i mellem de to. Man skal huske hvornår man er hvor!

Torsdag fik jeg en ny dansk ven – Anders fra MS. Vi skulle mødes med Anders inde i byen og tog bussen fra ambassaden. Af en eller anden grund kørte bussen dog et andet sted hen end den plejede – vi endte på new City marked – beskrevet i guidebogen som et sted man kun tage, når man ikke har noget på sig der er værd at stjæle! Der stod vi så i vores stiveste ambassade kluns - så ligner man jo slet ikke en der har penge.

Det var nu rigtig hyggeligt at gå rundt derude selvom jeg ville have ønsket, at jeg kunne have faldet lidt mere i et med omgivelserne – overalt kunne man høre mænd råbe: Hi Mama, Hi Baby, Have are you? Muzungu, Muzungu.
Efter lidt hygge på markedet bevægede vi os ind mod Petes Steakhouse, hvor vi skulle mødes med Anders. Her var mange øl og store T-bone steaks for den nette sum af 100 kr. HIT!

Fredag lavede vi hjemmelavet pizza hjemme hos os og tog senere i byen på Alpha Bar – beskrevet at tidligere praktikanter som: ”Notorisk berømt og berygtet for sine mange prostituerede”. Det var et virkelig sjovt sted med masser af mennesker. Det var ret heldigt vi havde nogle drenge med for ellers havde det været umuligt at gå i fred. Anders havde derfor sit hyr med at holde friske bejlere væk. Vinnie fik desværre stjålet sin pung, så aftenen fik en brat afslutning! Vi havde vist lige glemt et øjeblik, hvor vi var. Lørdag var jeg simpelthen såååå træt, så den stod på dvd og burger( HIT).

Søndag – her kom vi virkelig tilbage til det virkelig Afrika.

Vi var blevet inviteret i kirke af en vores rengøringskone på ambassaden. Kæmpe stor kirke mere end 500 mennesker – 6 kor og tonser mange børn, der synes vi var virkelig interessante. Kirken lå lidt ude for byen i de såkaldte compunds, hvor den mindre bemidlede del af Lusakas befolkning bor, og hvor der er virkelig meget mudder lige nu pga. regnen. Flere af disse compunds har ”søer” inde i midten, hvorfra der tages sand i tørre tiden til at bygge huse osv. Efter hver en regntid finder man næsten altid lig i de her søer – puha ikke rart at tænke på!
Efter kirke blev vi inviteret hjem til Rodahs familie til dejlig mad og hygge. Skøn dag!

Om aftenen tog vi så tilbage til den anden del af Lusaka – det kæmpe (dyre) shoppingcenter Arcedes. Vi var i biffen med popcorn og al verdens snacks!

/Louise

1 kommentar: