fredag den 16. april 2010

Ferie og frustrationer

Alt for længe siden jeg har skrevet en hilsen til alle der hjemme. Siden sidst har der være fuld knald på( altså så meget som det nu kan være når man er i Afrika).

I påsken var jeg på tur til de fantastiske Vitoria Falls. Det er helt vildt at se - det vi kunne se. Der var nemlig så meget vand at det næsten var umuligt at se selve vandfaldene. Jeg havde dog sammen med resten af Nordic+ gruppen en skøn påske ferie. Meget af tiden blev brugt at ihærdigt at få noget farve inden vinteren begynder hernede( Meget snart - det er allerede koldt om morgen! Kan nogen please sende mig en dyne??). Missionen lykkes til UG og søndag aften var mit ansigt samme farve som en tomat! But well - det væreste har lagt sig og man kan nu se at jeg rent faktisk har været i Afrika 3 måneder!

På arbejdet går det godt og jeg har fået en masse at lave, men frustrationer over hvor lidt alt virker er så småt begyndt at nå til mig. Min lokale boss sagde den anden dag til mig, at der var fare for, at jeg havde overtaget hendes 15 årige lange frustrationer over arbejdet med udvikling. Det er vist lidt for tidlig for mig at at være kynisk som en 50årig, men det er godt nok svært at være andet.
Alle regeringsinstitioner er ganske umulige at arbejde med og NGOer er ikke meget bedre. Det væreste er egentlig ,at det virker som om de er fuldstændigt ligeglade med alt!
16 % har HIV, nå ja, men kan vi ikke nok få en ny bil? Kom nu ind i kampen får man bare lyst til at skrige, når man sidder til møde med dem, der skal koordinere hele HIV indsatsen i landet og dirketøren kommer 40 min for sent, selvom donoer sidder med penge pungen oppe!

Sidste år har misuse of funds i national road agnecy kostet Zambia 75 mio. Euro til infrastuktur forbedringer, fordi de ikke ville frigive en revision af deres regnskaber - indtil videre er nærved nye 75 min. euro blevet holdt tilbage, mens vi stadig venter på revionen. Og det her er bare penge til infrastuktur.

Afrika mangler ikke penge, men vilje og ledere der giver tage sig af om deres befolkninger overlever!

Nå, men altså ud over, at jeg er tæt på at blive kynisk, har jeg det godt. I slutningen af april skal jeg på fieldtrip langt ude på landet, efterfulgt at en 6 dages tur til Zimbabwe, hvor vi blandt andet skal opleve en af det sydlige afrikas største musik og kunst festivaler! Tror det bliver rigtigt godt. Som nogen måske også har bemærket på facebook har jeg endvidere bestemt mig for at blive væk fra Danmark lidt endnu, og tager såledees nærmest direkte til Bruxelles efter Zambia. Her skal jeg arbejde for MP Britta Thomsen. Mon der er langt fra Lusaka til Bruxelles?? Buraukratiet længe leve!!!

1 kommentar:

  1. Så kan det være vi ses i Bruxelles... KH Dorthe

    SvarSlet