mandag den 10. maj 2010

Tak for dansen til Den Danske Ambassade!

Back to work - mandag er altid lidt svær at skyde igang, men efter en fastastisk weekend er det altid lidt værre.

Arbejdsugen sluttede som altid fredag kl. 12.30. Og weekenden startede så først med drinks i haven med ambassaden efterfulgt af frokost med alle svensker pigerne på en skøn cafe. Lørdag stod den på bryllupfest - ikke som vi kender det hjemmefra, men en speciel traditionel fest kun for kvinder, hvor brudgommen kun kommer kort på besøg for at kaste penge rundt om bruden!

Festen kaldes kitchen party, og har nok fået sit navn pga. af den overflod af køkkenudstyr som bruden bliver givet. To køleskabe, en hel spisestue, utallige glas og krus - alt hvad man skal bruge til at nyt hjem.

Ud over gaveregn går festen mest ud på at alle de ældre kvinder viser bruden hvordan man bliver en god hustru. Hvordan man skal være udmyg over for sin mand, behandle hans mor godt osv. Og selvfølgelig også hvordan man behager en mand i sengen. Eftersom bruden var gravid tænker jeg dog, at lige den del havde hun styr på!

Søndag stod på ren afslapning - først brunch og herefter massage. Det var godt nok lige til at holde ud. Lige nu nyder vi jo også alt den sol og varme vi kan få inden vinteren sætter ind. Folk, der har boet har længe, siger at man bliver overrasket over hvor koldt det bliver - puha håber på sol og varme lidt endnu.

Søndag aften var vi i biffen - der er nemlig europæisk film festival i denne uge i Lusaka. Af danske film er blandt andet cykelmyggen Egon! I går så vi den svenske film Kids in the Hood - rigtig film feel good film.

Og såen gik endnu en weekend! Jeg er nu over halvvejs gennem praktikken og mit ophold i Zambia. Lidt mærkeligt at tænke på. Tiden er vist gået alt for stærkt, men nyder livet! Tror det var Hemmingway, der sagde han aldrig var vågnet op en dag i Afrika uden at være glad! Sådan har jeg det lige nu.

Kys til alle

Oh ja by the way - overskriften hentyder til den del af kitchen-party, hvor alle fra den danske ambassade skulle op foran de resterende gæster og danse!

1 kommentar:

  1. hvor er det dejligt at høre du er glad - så blev man også selv helt glad! :)

    SvarSlet