torsdag den 3. juni 2010

Zim and the city

Efter fredagaften med Sex and the City2, lidt for mange cocktails og skøn thaimad smuttede jeg samme med Maria et smut til Zimbabwe!

5 dage i Ghettoforstanden Glen Norah!

Zimbabwe kan mange sjov ting og når man er der, er der mange spøjse indslag man kan grine lidt af, men som egentlig er ret alvorlige. Man glemmer ofte at man egentlig er i et land, styret af en af verdens værste tyranner, men så sker der ting der gør at man husker det igen!

Som da en ven til en ven - der arbejder for præsidenten, siger over en øl, at han nok skal sørge for der ikke sker os noget! Og man ved ikke rigtig hvordan man skal reagere når han senere holder en lidt for tæt, når man tager et gruppebillede - mest fordi man ikke rigtig ved hvor meget magt han egentlig har og hvor dumt det ville være at blive uvenner med ham.

Og som når man kører forbi tankstationer, hvor det ikke er prisen for benzin der stor på skiltet uden for - men blot ja eller nej!

Eller når man bliver stoppet af politiet, fordi man angiveligt at kørt 4 km for meget i timen. Bøde = 10 $. Når man spørger om en kvittering bliver politimanden let mumlende, og hvis man nævner den ikke er nødvendig slipper man med 5 $

Når man på en bar får foræret 3 trillioner Zim dollars! Lige præcis nok til en bustur - der også kan betales med 5 sydafrikaske Rand eller 2 for en US dollars.

(I det hele taget er penge problematikken ret sjov i Zim. Zim dollars bliver kun brugt i busserne - i realiteten er det US $ er der officiel valuta. Men kun ned til 1 dollars. Alt under en dollar betales i Rand. Men der er aldrig nogen der har bytte penge - så ofte er man tvunget til at købe op til en dollar. I supermarkerne får man ofte slik som byttepenge!)

Jeps, Zimbabwe er mange ting, men mest af alt utrolig flinke og rare mennesker, der bare utrolig gerne vil fortælle at rygterne om hvor slemt og farligt deres land er, er overdrevet! Hvilket nok heller ikke er langt fra sandheden.

Tilbage i Lusaka er vinteren begyndt og vi fryser! Især om natten. Husene er på ingen måde bygget til kolde og jeg savner alt det varme tøj jeg lod blive hjemme!

Håber alt vel i din del af verden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar